Prislista

 

 

Rensning från 0,28öre kg

 

 

 

Skörd, rensning och betning steg för steg för att få bättre skördar och finare utsäde.

 

Rätt betningsmedel och givor är enormt viktigt för att skydda spannmålen från sjukdomar.

Då vissa sjukdomar är mer utbredda i vissa områden så är oftast den lokala kvarnen det säkraste alternativet då vi har kunskap och erfarenhet av det aktuella länet vi jobbar i.

 

1, Lantbrukaren väljer ut den finaste spannmålen från skörden, Och skickar spannmålen på analys.

 

2, Levererar spannmålen till kvarnen.

 

3, Förrensar spannmålen från fröer, strå på totalt fem sätt. (olika blåst samt såll)

 

4, Rensar spannmålen i utsädesrens där blåst och såll tar bort oönskad vara.

 

5, Vid betning går spannmålen genom ytterligare en dammfläkt för att inte få damm ihop med betningen.

 

6, Spannmålen hamnar i en av två fickor beroende på om det är obetat eller betat.

 

7, Säckar upp spannmålen i ny eller av er medhavd återanvändningsbar ventilsäck med en lyftöggla. (vete 900-1000kg)

 

8, Lantbrukaren hämtar det färdiga utsädet.

 

9, Cirka 8-20% försvinner i avrens och återfås i storsäck.